VšĮ Pasaulio lietuvių praktikos ir studijų užsienyje centras
Work and Travel! Darbo praktikos, studijos JAV ir kitose šalyse


New Zealand Working Holiday programa

 Naujoji Zelandija – įdomi šalis: https://www.newzealand.com/int/ !

„Working Holiday“ programa – labai gera galimybė pažinti Naująją Zelandiją iš arti. Programos dalyviai gali legaliai dirbti N. Zelandijoje iki 12 mėnesių įvairaus pobūdžio darbus, gali keisti darbovietes. Darbo trukmė vienoje darbovietėje neturi viršyti 6 mėn. Dalyviai gali ieškotis darbo savarankiškai, prieš ar po atvykimo į N. Zelandiją. Studijuoti programos metu neprivaloma, bet galima iki 6 mėn. Dalyvauti N. Zelandijos „Working Holiday“ programoje galima vienąkart gyvenime. Lietuvos piliečiai gali pretenduoti amžiaus ribose nuo 18 iki 30 metų.

N. Zelandijos Vyriausybė kasmet nustato kvotas, kiek kurios šalies piliečių gali gauti vizas – „atviro tipo“ darbo leidimus Working Holiday programai. Lietuvos piliečiams pastaraisiais metais skiriama 100 vietų kvota.

Paraiškas N. Zelandijos Working Holiday vizai teikti galima tik internetu / online.

Dėmesio:
Pretendavimas N. Zelandijos 2019 metų
Working Holiday vizoms Lietuvos piliečiams - lapkričio 27 d. vakare Lietuvos laiku!
https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/visa-factsheet/lithuania-working-holiday-visa#overview
:
Applications for this visa open on 28 November 2018 at 10:00 am (NZT)
Rekomenduotina iš anksto perskaityti susijusius puslapius, pasirengti ko reikės (informaciją, banko kortelės duomenis), artėjant laikui „Z“ būti „sparčiame internete“ ir laike „Z“ veikti „žaibo greitumu“ (sėkmę gali lemti ir sekundės).
Laiko skirtumas: https://www.timeanddate.com/worldclock/new-zealand/auckland .

Laimėjus vietą kvotoje ir gavus vizą N. Zelandijos Working Holiday programai, kviečiame kreiptis į mūsų Centrą (e-paštu Pranas@lwc-wt.lt ):
1) dėl mūsų partnerių N. Zelandijoje paslaugų paketo:
     arba tokio, kai galėsite naudotis partnerių resursais (savarankiškai darbo paieškai, apgyvendinimui, kt.) po atvykimo į N. Zelandiją; 

    arba tokio (kiek brangesnio), kai partneriai gali padėti gauti darbą dar prieš atvykstant arba netrukus po atvykimo į N. Zelandiją, o taip pat galima naudotis partnerių resursais (antro / kito darbo savarankiškai paieškai, apgyvendinimui, kt.). 
2)  dėl draudimo 12-kai mėnesių (draudimas būtinas atvykstant į N. Zelandiją);
3) dėl rekomendacijų bilietams į N. Zelandiją įsigyti.


Atvaizdis
Skambinti
El.paštas