VšĮ Pasaulio lietuvių praktikos ir studijų užsienyje centras
Work and Travel! Darbo praktikos, studijos JAV ir kitose šalyse

Pagalba pildant paraišką JAV "žalios kortos" loterijai

JAV "Žalios kortelės" (JAV imigracinių vizų) programa - The Diversity Immigrant Visa Program (DV program). Pagal šią programą kiekvienais metais 50.000 asmenų gali gauti imigracines JAV vizas. Atranka (iš tinkamai užpildžiusiųjų paraišką internetu ir atitinkančių DV programos kriterijus) daroma kompiuterių sistemomis, todėl šis programa kartais vadinama loterija. Laimėtojai kviečiami (nuo kitų metų gegužės) pretenduoti imigracinės JAV vizos, o po to (nedelsiant pateikus visus reikiamus dokumentus ir gavus imigracinę vizą) turi galimybę legaliai gyventi ir dirbti JAV.

Registracija DV-2020 loterijai vyks laikotarpiu nuo 2018 m. spalio 3 d. popiet (JAV laiku) iki 2018 m. lapkričio 6 d. (iki 19:00 val. Lietuvos laiku).

Reikalavimai DV-2020 pretendentams ir paraiškoms:  
DV Program loterijoje gali dalyvauti asmenys, atitinkantys pilietybės bei išsilavinimo reikalavimus. Registracija priimama tik internetu. Dalyvis savo vardu registruotis gali tik vieną kartą. Bandantis registruotis kelis kartus ir / ar pateikiantis klaidingus duomenis asmuo pašalinamas iš dalyvavimo loterijoje.

DV-2020 programai gali pretenduoti gimusieji beveik visose šalyse (įskaitant Lietuvą), išskyrus (negali pretenduoti) gimusius tokiose šalyse (iš kurių JAV priėmė daug imigrantų per pastaruosius kelerius metus): Bangladeše, Brazilijoje, Kanadoje, Kinijoje (išskyrus gimusius Hong Kong SAR, Macau SAR, Taiwan), Kolumbijoje, Dominikos Respublikoje, El Salvadore, Haityje, Indijoje, Jamaikoje, Meksikoje, Nigerijoje, Pakistane, Peru, Filipinuose, Pietų Korėjoje, Vietname, Jungtinėje D. Britanijos Karalystėje (išskyrus Šiaurės Airiją) ir jai priklausančiose teritorijose. 
Pagal JAV imigracinių vizų DV programos reikalavimus, pretendentas/ė privalo turėti bent vidurinės mokyklos (12 klasių) išsilavinimą (arba lygiavertį viduriniam išsilavinimą) arba per pastaruosius penkerius metus turi būti dirbęs/usi bent dvejus metus pagal profesiją, kuriai įgyti reikalingas bent dvejų metų pasiruošimas ar praktika.
Pretendentų „DV Program“ registracijos anketos turi būti pildomos (registracija vykdoma) tik internetu, ne daugiau kaip viena anketa vienam asmeniui / šeimos nariui. Jeigu asmuo registruosis du ar daugiau kartų (pati / pats ar kas nors kitas įves jo/s duomenis), tokio asmens nė viena paraiška nedalyvaus atrankoje / loterijoje
Anketoje būtina nurodyti duomenis apie sutuoktinį/ę (su kuriuo/a nesate oficialiai išsiskyręs/usi), o taip pat - duomenis apie visus nevedusius vaikus iki 21 metų.

Galime padėti Jums užpildyti paraišką DV programai / loterijai internete {tik tuo laikotarpiu kai vyksta DV paraiškų priėmimas - nuo 2018 m. spalio 4 d. iki 2018 m. lapkričio 6 d. (iki 16:00 val. Lietuvos laiku)}:

Jums pageidaujant ir dalyvaujant, Jūsų duomenis bei nuotrauką (reikiamus pagal Diversity Immigrant Visa Program instrukcijas} galime suvesti į internetinę DV Program anketą mūsų Centro biure Kaune arba Vilniuje (http://www.lwc-wt.lt/contact/, prašom iš anksto susitarti dėl priėmimo laiko).
Paslaugos kaina: 20 EUR (už vieno asmens duomenų ir fotonuotraukos įvedimą), nuo 30 EUR (šeimos - daugiau kaip vieno asmens duomenų ir fotonuotraukos/ų įvedimą, priklausomai nuo kartu besiregistruojančių asmenų / šeimos narių skaičiaus).

Atvykstant (iš anksto suderintu laiku) į mūsų Centro biurą, prašome atsinešti:
1) Jūsų pasą arba paso kopiją, o taip pat ir visų Jūsų šeimos narių pasų duomenis (ir vaiko/ų gimimo liudijimą/us, jei vaikas dar neturi paso – jei turite daugiau šeimos narių, kuriuos reikia pateikti DV programos registracijos anketoje);
2) dokumentinę nuotrauką kiekvienam savo šeimos nariui, kuriuos reikia įtraukti į DV programos registracijos anketą. Nuotrauka turi atitikti griežtus nurodymus (patikslinsime Jums derinantis dėl atvykimo į mūsų biurą). 
 
Teisingai užsiregistravus „DV Program“ loterijai, internetinė registravimo sistema parodo, kad asmens registracija yra priimta. Šiame patvirtinime nurodoma užsiregistravusiojo asmens pavardė, vardas, bei patvirtinimo numeris (su kuriuo nuo kitų metų gegužės pradžios oficialiame JAV Valstybės Departamento tinklapyje bus galima pasitikrinti savo statusą, laimėtojams - matyti instrukcijas / nurodymus dėl tolesnių veiksmų, reikalingų kreiptis dėl JAV imigracinės vizos). Atspausdinsime ir įteiksime Jums šį patvirtinimą.